Een kijkje in de (werk)week van Reyno

Reyno is op 20 maart 2019 begonnen met zijn afstudeerstage bij Blogs4Travel. Twee dagen per week is hij aanwezig op kantoor om zijn werkzaamheden uit te voeren als content marketeer. Daarnaast is hij bezig aan zijn afstudeerscriptie voor ons label Kids-Campings.com. Benieuwd wat Reyno zoal doet bij ons op kantoor? Neem een kijkje in de (werk)week van Reyno.

Een kijkje in de (werk)week van Reyno

"Omdat mijn afstudeerscriptie voor het label Kids-Campings.com is, houd ik me voornamelijk bezig met taken rondom dit domein."

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Omdat mijn afstudeerscriptie voor het label Kids-Campings.com is, houd ik me voornamelijk bezig met taken rondom dit domein. Zo schrijf ik blogs over (kindvriendelijke) bestemmingen en campings. Ik schrijf voornamelijk detailpagina's voor campings. Dit worden ook wel Product Specification Pages genoemd. Hierbij lees ik mijzelf in over de camping, zowel via de website van de camping zelf als via beoordelingen van vakantiegangers op Zoover. Dat samen met mijn eigen reiservaring zorgt ervoor dat ik relevante content creëer.  Naast de teksten die ik schrijf voeg ik bijvoorbeeld ook foto's en links toe en zorg ik ervoor dat de pagina SEO-geoptimaliseerd is. Binnenkort start ik aan een nieuw project voor Kids-Campings.com waarbij ik me ga focussen op de Facebook- en Instagrampagina van dit label.

Wat maakt jouw baan zo leuk?

Het leuke van dit werk is dat je het resultaat van je werk meteen terugziet op het internet. Wanneer je een detailpagina aanmaakt, ziet het er niet meteen zo uit zoals je het op de website ziet. Het is een 'saai' template waarin je zorgt dat alle vakjes zoals titel, ondertitel, tekst, afbeeldingen, locatie coördinaten, reviewscores etc. ingevuld zijn. Als dit vervolgens klaar is en je de detailpagina publiceert, komt alles perfect op zijn plek terecht en zie je je eigen werk op een hele mooie manier terug. Dit geeft een gevoel van voldoening.

Daarnaast weet je dat websitebezoekers die op zoek zijn naar een leuke camping voor hun gezin, er gebaat bij zijn dat ze vooraf goed geïnformeerd worden en een goed beeld hebben over de camping. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Immers begint hun 'customer journey' bij mij. Ze struinen het internet af naar campings, en selecteren er een paar die ze aanspreken, om uiteindelijk een keuze te maken. Het is tof als dat gebeurt op basis van een pagina die ik heb geschreven.

En buiten je stage om?

Buiten mijn stage en afstudeerscriptie om ben ik altijd wel ergens mee bezig. Ik hardloop graag in de polder tussen de schapen en koeien (praktisch mijn achtertuin) en ga regelmatig naar de sportschool. In de weekenden ben ik soms thuis, maar meestal aan het reizen. Zo ben ik de afgelopen twee weekenden in Parijs en Gent geweest, en ga ik de aankomende twee weekenden naar Düsseldorf en Londen. Ik haal mijn voldoening vooral uit reizen, en het delen van deze passie met mensen die dichtbij mij staan, maar ook met mijn volgers op mijn Instagramkanaal. Ik vind het heerlijk om even weg van huis te zijn en me onder te dompelen in andere culturen. Tegenwoordig zijn vluchten nog goedkoper dan een treinkaartje naar Groningen. Dit maakt het dus ook (financieel) makkelijk om tenminste een keer per maand een weekend weg te zijn.

Andere blogartikelen