Lancering van het Travel Impact Lab

Vorige week waren Richard en Renske aanwezig bij de lancering van het Travel Impact Lab in The Social Impact Factory in Utrecht. Een inspirerende middag met keynote sprekers als Ramon Vullings over cross industry innovations en Raymond Klompsma, de oprichter van srprs.me. De centrale boodschap was "werken aan het nieuwe normaal", waarmee we gaan voor een duurzamere en impactvollere manier van reizen."In deze nieuwe community wordt reizen gecombineerd met een positieve impact op de wereld."

Wat is het Travel Impact Lab?

Sinds vorige week kent de reiswereld een nieuw initiatief: het Travel Impact Lab. Bij de lancering in Utrecht waren meer dan 100 mensen aanwezig. Allen benieuwd naar wat het Travel Impact Lab precies inhoudt. The Travel Impact Lab is een initiatief om startups succesvol op gang te helpen en bestaande organisaties binnen de reiswereld opnieuw in beweging te brengen. In deze nieuwe community wordt reizen gecombineerd met een positieve impact op de wereld. Want uiteindelijk is het toch de reisbranche die samen kan werken aan het nieuwe normaal en een voorbeeld kan vormen voor reizigers.

Workshops en keynotes

Gedurende de middag kregen wij steeds meer inzicht in de verschillende manieren om positieve impact te creëren binnen de reisbranche. Ramon Vullings nam ons mee in verschillende technieken voor cross industry innovations. Tijdens zijn presentatie en workshop leerden we hoe je tot nieuwe ideeën en innovaties komt binnen je huidige bedrijf. Maar ook de workshop van Tessa aan de Stegge over impactvol reizen was erg waardevol. Op deze manier sta je weer even stil bij de negatieve effecten van reizen op bijvoorbeeld het milieu, maar ook op lokale bevolkingsgroepen. En bedenk je hoe je deze negatieve effecten zou kunnen omdraaien. Maar ook het persoonlijke verhaal van Raymond Klompsma, de oprichter van srprs.me, was erg inspirerend.  Al met al was het een goede opstart van een nieuwe beweging in de reiswereld. Hierover zullen we de komende tijd zeker nog meer gaan zien en lezen.

Ben je benieuwd wat het Travel Impact Lab precies inhoudt en wat wij deze middag geleerd hebben? Lees er meer over in het nieuwe blog van Richard op de website van Emerce (The Travel Impact Lab moet reis-startups laten innoveren).Andere blogartikelen