TravConnect: brengt reis- en techprofessionals samen

Sinds deze maand zijn wij aangesloten bij Emerce TravConnect. Het business network voor digitale en innovatieve spelers in de reisbranche. Hier komen reis- en techprofessionals samen om de Nederlandse reismarkt te innoveren. Het profiel van onze directeur Richard Otten vind je hier. Maar wat is TravConnect precies en waarom zijn wij hierbij aangesloten?


"We zien steeds nieuwe technologieën en ontwikkelingen die ook de reiswereld kan benutten. Hiervoor is het handig om te sparren met andere professionals."

Van offline naar online

Reisbedrijven zijn volop in ontwikkeling. Er heeft een grote omslag plaatsgevonden in het boeken van vakantiebestemmingen. Vakantiebestemmingen worden niet meer offline, maar met name online geboekt en reisbureaus zijn met name voor op maat gemaakte reizen nog interessant. Wij hebben hier zelf op ingespeeld door op onze domeinen vakantiebestemmingen aan te bieden. Van grote aanbieders, maar ook van kleine aanbieders die toch moeilijk de digitale markt opkomen. Het is natuurlijk ook lastig hier tussen te komen als individuele bestemming. Wij bieden hen dan een plek op ons platform, waardoor ze toch een grote zichtbaarheid creëren voor hun bestemming. En aangezien wij dit steeds in een bepaalde niche doen (bijvoorbeeld Glamping of kindvriendelijk kamperen), komen er ook daadwerkelijk geïnteresseerden op onze website.

Maar er valt natuurlijk nog een boel te ontdekken. We zien steeds nieuwe technologieën en ontwikkelingen die ook de reiswereld kan benutten. Hiervoor is het handig om te sparren met andere professionals. Om van elkaar te leren, maar ook om samen de reiswereld op de kaart te zetten.

TravConnect

Emerce TravConnect probeert ondernemers en managers in de reiswereld samen te brengen om kennis te delen over hun ervaringen met de technologische ontwikkelingen. Wat kun je bijvoorbeeld doen om bezoeken op je website te analyseren en een bezoek te optimaliseren? Maar ook: hoe zet je sociale media in en welke trends zijn interessant om door te voeren in je eigen bedrijf? Is het bijvoorbeeld slim om gebruik te maken van een bot voor je klantcontact? Voor deze onderwerpen en vraagstukken organiseert TravConnect verschillende netwerkevenementen door het jaar heen. Neem daarnaast ook eens een kijkje op hun blogpagina. Je vindt hier van allerlei ontwikkelingen in de reiswereld. Van een nichebedrijf dat een hoge SEO-score weet te realiseren tot aan de ontwikkelingen op Schiphol. Allemaal goed om bij te houden als je werkzaam bent in de reiswereld.


Andere blogartikelen