Een dag vol inspiratie op de praktijkdag 'De Glamping (R)Evolutie'

Na twee lange coronajaren was het wel weer tijd voor een samenkomst vol leerzame sprekers en inspiratie. Daarom werd er namens Pleisureworld de praktijkdag 'De Glamping (R)Evolutie' georganiseerd op Papillon Country Resort. Op deze dag kwam kennis, inspiratie en glamping samen. In dit blog lees je meer over deze leerzame dag in Denekamp!

Een samenkomst van kennis en inspiratie, dat was de praktijkdag 'De Glamping (R)Evolutie' op Papillon Country Resort!

Maandagavond 19 september 19.30, 2022

Na een rit van twee uur vanuit Woerden bereiken wij het schitterende Papillon Country Resort in Denekamp. Nadat wij hartelijk werden ontvangen door het receptiepersoneel konden wij onze spullen in de accommodatie zetten waar wij verbleven. Na de lange rit konden wij aanschuiven om Italiaanse tijd voor een heerlijke maaltijd van het restaurant. Met een volle maag mochten wij fijn overnachten in een accommodatie op Papillon Country Resort. Een goede nachtrust voor een enerverende dag morgen!

Dinsdagochtend 20 september 10.30, 2022

Na een goede nachtrust en een vers ontbijtje gingen wij aan de slag met de voorbereidingen voor het event, wat om 13.00 van start gaat. Wij gingen aan de slag met het helpen van sponsor Crippaconcept met de voorbereidingen voor de rondleiding over het park. Na deze voorbereidingen was het tijd om de ondernemers te verwelkomen. Nadat iedereen voorzien was van een naamsticker en vers kopje koffie was het woord aan Peter Doornekamp met de opening van deze praktijkdag.

Foto op Papillon Country Resort

Dinsdagmiddag 20 september 13:30, 2022

Peter besprak het verloop van de dag waarna de eer was aan eigenaar van Vacanze col Cuore, Loek van de Loo om het spits af te bijten. Inspirerende woorden over het ontstaan van het Italiaans-Nederlandse familiebedrijf klonken door de ruimte waar de bezoekers aandachtig naar luisterde. Na deze presentatie gaf hij het stokje over aan zijn zoon Alessandro. Hij nam het woord en begon zijn verhaal over het ontstaan van Papillon Country Resort, de nieuwste aanwinst van Vacanze col Cuore waar wij die dag te gast waren. Als laatste spreker van dit blok werd er licht geschenen op de sponsor Crippaconcept, door Mattia Conti. De ontwerpen van de verschillende accommodaties werden hier nader toegelicht, welke de bezoekers na zijn presentatie van binnen mochten bewonderen. Bovendien konden de bezoekers als ze echt geïnteresseerd waren, een bezoek brengen aan de fabriek in Milaan om de ontwikkeling van dichtbij te komen bekijken.

Foto op Papillon Country Resort

Dinsdagmiddag 20 september 15:30, 2022

Na een lange zit was het tijd om het park te verkennen. Ondernemers werden verdeeld in twee groepen en hadden de keuze om mee te gaan over het park. Buiten vond je diverse stands waar bedrijven in de toeristisch-recreatieve sector tentoongesteld stonden. Hier had je de mogelijkheid om te netwerken en vragen te stellen over de bedrijven.

Foto Crippaconcept

Dinsdagmiddag 20 september 16.30, 2022

Nadat iedereen weer binnendruppelde na een rondje over het park begon de presentatie van Richard Otten over het Nationale Glampingonderzoek. Hierin werden enkele bevindingen genoemd zoals de groei in populariteit van glamping in de vrijetijdssector maar ook de opkomst van bruiloften met glampingovernachting. In het business-to-business onderzoek werd duidelijk dat ondanks de groeiende populariteit van glamping, het nog niet erg hoog op het prioriteitenlijstje staat bij veel campingeigenaren. Vervolgens werd het woord gegeven aan trendwatcher Hans van Leeuwen. Hij gaf hier zijn ongezouten mening over de glampingindustrie en de toekomst van glamping.

Foto team Travelmark

Toen de laatste woorden uitgesproken waren was het tijd voor de netwerkborrel. Onder het genot van een goed glas Italiaanse wijn of een koud biertje was het tijd om kennis uit te wisselen.

Een ontzettend leerzame en interessante dag in het mooie Denekamp!

Andere blogartikelen