Een kijkje in de werkweek van Max

Max is tweedejaarsstudent op Breda University of Applied Sciences waar hij de Associate Degree Tourism Management volgt. Gedurende zijn stage van vijf maanden bij Blogs4Travel zal hij alle ins en outs te weten komen op het gebied van contentmarketing. Benieuwd hoe zijn werkweek bij ons eruit ziet? In dit blog vertelt hij er alles over. Klaar voor een kijkje in de werkweek van Max?

Een kijkje in de werkweek van MaxFoto van Burst via Unsplash

"Ik was vanaf moment één enthousiast en nu ik daadwerkelijk deel uitmaak van het team, is dit gevoel alleen maar meer geworden."

Ervaring opdoen in een gezellige omgeving

Ik was vanaf moment één enthousiast en nu ik daadwerkelijk deel uitmaak van het team, is dit gevoel alleen maar meer geworden. Het is echt supergezellig met iedereen en het is absoluut een fijne leeromgeving waar ik goed begeleid word. Er is veel kennis aanwezig die enthousiast met me gedeeld wordt.

Een kijkje in mijn werkweek

Maandagochtend, 9 uur. Na een goed ontbijt sla ik mijn laptop weer open voor de start van een nieuwe week. Maandag, dinsdag en vrijdag zijn de dagen waarop ik thuiswerk. Heerlijk om de week te beginnen zonder het teruggekeerde fileleed. Mijn takenpakket is gevarieerd, dus ik ben redelijk vrij om invulling te geven aan mijn dag. 

Voor ik aan de slag ga, maak ik een lijstje met taken die ik op een dag wil doen en hoe lang ik er mee bezig denk te zijn. Zo’n lijstje ziet er als volgt uit: 

  1. Blog Côte d’Azur schrijven (09:00-10:00)

  2. Bestemmingen opvoeren Glamping.nl (10:00-13:00)

  3. Social mediaposts inplannen (13:30-15:30)

  4. Beschikbaarheden accommodaties herfstvakantie updaten (15:30-17:00) 

Bovenstaande werkzaamheden zeggen je misschien niet zoveel. Ik leg ze graag aan je uit! 

Blogs schrijven 

Een belangrijk onderdeel van mijn stage is het schrijven van blogs voor de labels van Blogs4Travel. Het leuke hieraan is dat je elke keer voor een ander label schrijft, en dus ook voor een andere bestemming/doelgroep. Dit houdt het afwisselend en zelf kom je ook steeds nieuwe dingen te weten over de leukste bestemmingen. Ik ben helemaal vrij om het onderwerp van mijn blogs te bepalen. Voor het schrijven doe ik online research om de leukste tips en meest accurate informatie te kunnen delen. Ik kan je vertellen dat ik door het schrijven van de blogs al veel inspiratie heb opgedaan voor mijn volgende vakanties! 

Een kijkje in de werkweek van MaxFoto van Lukas Blazek via Unsplash

Bestemmingen opvoeren 

Op bijvoorbeeld de website Glamping.nl heeft Blogs4Travel veel accommodaties in het aanbod. Voor al deze accommodaties moeten informatiepagina’s worden geschreven waar je kennismaakt met de glamping, omgeving en faciliteiten. Alle informatie die jij als vakantiezoeker nodig hebt binnen handbereik! Daar zorg ik voor.

Social mediaposts 

Social media is niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Ook Blogs4Travel heeft verschillende kanalen om mensen te inspireren over vakantiebestemmingen. Hiervoor zoek ik de mooiste foto’s uit bedenk ik captions en hashtags. Ook een dosis inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Volg ons op social media!

Een kijkje in de werkweek van MaxFoto van Jakob Owens via Unsplash

Beschikbaarheden updaten 

Om het vinden van een vakantie voor onze bezoekers makkelijker te maken, kunnen zij bij het zoeken filteren op “herfstvakantie” en “nog beschikbaar”. Om deze filters kloppend te houden, kijk ik de beschikbaarheid van het aanbod elke week na. 

Op woensdag en donderdag is het altijd gezellig en werken we met elkaar op kantoor. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige lol en het motiveert me extra als we elkaar weer zien. Ik heb ontzettend veel zin om de komende vier maanden nóg meer kennis en ervaring op te doen!

En, heb je na een kijkje in de werkweek van Max een goed beeld gekregen van waar hij zich zoal mee bezighoudt?

Andere blogartikelen