Als gastdocent naar Rijn IJssel Wageningen en Arnhem

Drie weken geleden was het zover; ik (Kathleen) mocht voor het eerst als gastdocent naar Rijn IJssel Wageningen en Arnhem. Daar had ik heel veel zin in! Wat ik daar ging doen? De eerste- en tweedejaars klassen van de opleiding Leisure & Hospitality begeleiden in hun projecten die lopen tot de kerstvakantie. 5 weken lang ga ik dus elke donderdag in de auto richting Wageningen in plaats van ons kantoor in Woerden.

"Wat ik daar ging doen? De eerste- en tweedejaars klassen van de opleiding Leisure & Hospitality begeleiden in hun projecten die lopen tot de kerstvakantie."

De projecten

Tijdens de projecten gaan de leerlingen zelf actief aan de slag. De eerstejaars klassen organiseren in groepjes een knutselmiddag op een basisschool. Hiervoor moeten ze zelf een basisschool zoeken, een afspraak maken en natuurlijk een draaiboek en een voorbeeld voorbereiden. Na de eerste les de theorie uitgelegd te hebben over hoe je een goed draaiboek in elkaar zet, konden de leerlingen zelf aan de slag. Ik loop dan rond tussen de verschillende groepjes om vragen te beantwoorden en mee te denken over de organisatie van hun knutselmiddag. Als afsluiting zal elk groepje een filmpje van hun middag presenteren in de laatste les.

De tweedejaars klas heeft weer een heel ander project: een musical voorbereiden voor hun wintersportreis in februari. We hebben gekozen voor de musical Grease en de scènes verdeeld over een aantal lessen, die ook na de kerstvakantie nog zullen doorlopen. In de ochtend hebben ze een uur les van een andere docent, waarin ze aan de slag gaan met het decor en de kostuums. In de middag werken wij dan een uur aan de teksten en het in elkaar zetten van de scènes.

Wageningen en Arnhem

Ik geef les op de locaties Wageningen en Arnhem van Rijn IJssel. Hoe mijn dag er dan zo'n beetje uitziet? In de ochtend heb ik 2 eerstejaars klassen in Wageningen die 1,5 uur aan hun project werken. Daarna heb ik een uurtje speling waarin ik van Wageningen naar de locatie in Arnhem rijd. Daar werk ik eerst een uurtje met de tweedejaars klas aan de musical, om de dag af te sluiten met de laatste eerstejaars groep in Arnhem.

Blogs4Travel

Waarom we vanuit Blogs4Travel deze projecten begeleiden? Blogs4Travel houdt zich als contentmarketingbureau bezig met toerisme in brede zin. Of het nu gaat om het bieden van inspiratie en tips op onze eigen websites, het aanleveren van content voor verschillende opdrachtgevers of het koppelen van bloggers aan bedrijven, je kunt ervoor bij ons terecht. Zo ook voor gastcolleges en workshops in ons vakgebied. Denk aan Creatief schrijven, een Google Tools workshop of een Blogproject.

Mijn collega's en ik zijn allemaal vanuit een andere kant aangehaakt bij Blogs4Travel, waardoor we elkaar als team versterken. Ik ben vanuit mijn opleiding Italiaanse taal & cultuur en mijn ervaring als animatrice bij Team4Animation terechtgekomen bij Blogs4Travel. Rijn IJssel heeft ons benaderd omdat zij graag ook lessen vanuit de praktijk aanbieden aan hun leerlingen. Door onze kennis en ervaring in het toerisme waren wij dus het aangewezen bedrijf!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een samenwerking met jouw school of bedrijf? Neem contact met ons op via [email protected].

Andere blogartikelen