Een bezoekje voor Glamping.nl aan Lowlands

Voor ons platform Glamping.nl waren wij door Campsolutions uitgenodigd om een kijkje te nemen op de Gllampcamp Deluxe op Lowlands. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan zeker even mee.

Een bezoekje voor Glamping.nl aan Lowlands

"Verblijf je in een ingerichte accommodatie? Dan hoef je veel minder spullen mee te nemen, wat ook weer meer ruimte geeft voor het meenemen van eten en drinken."

Glamping op festivals: een groeiende trend

Steeds vaker zien wij dat er naast de mogelijkheid om gewoon te kamperen met je tentje op een festival, ook andere opties aan festivalgangers worden aangeboden. En dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Zo is het van je auto naar het kampeerterrein vaak erg ver lopen, waardoor je lang loopt te slepen met al je kampeerspullen. Verblijf je in een ingerichte accommodatie? Dan hoef je veel minder spullen mee te nemen, wat ook weer meer ruimte geeft voor het meenemen van eten en drinken. Dat is immers op een festival ook niet goedkoop.

Nog niet alle festivals gaan met de glampingtrend mee, maar er zijn er een boel die al wel luxere vormen van overnachten aanbieden. Campsolutions is op dit moment marktleider in het aanbod van festivalglamping en levert op Lowlands & Down The Rabbit Hole fullservice waarbij alle glampingaccommodaties in handen zijn van deze aanbieder. Maar ook op andere festivals is Campsolutions actief samen met concollega's. Toch is het verblijven in zo'n glampingaccommodatie heel wat prijziger dan met je tent tussen de mensenmassa staan. Hoog tijd dus om eens verder te onderzoeken hoe glamping op een festival eraan toe gaat en wat mensen beweegt om te kiezen voor een glampingaccommodatie in plaats van hun gewone tentje.

Een bezoekje voor Glamping.nl aan LowlandsDe Gllampcamp Deluxe met campingburgemeester Jan

Op het festival Lowlands is het naast gewoon kamperen sinds vijf jaar mogelijk om te glampen op de Gllampcamp Deluxe. Het boegbeeld van deze camping is campingburgemeester Jan. Bij hem kun je terecht voor al je vragen en verhalen: hij dient als centrale aanspreekpunt voor de camping.

Het glampingterrein zelf is erg groot opgezet met zo'n 1400 accommodaties, allemaal in eigen stijl geschikt voor andere wensen. Wil je bijvoorbeeld graag met een groep vrienden overnachten? Dan kun je kiezen voor een eenvoudig ingerichte legertent of Tipi. Wil je juist romantisch met je partner overnachten? Dan zijn er speciale knusse tweepersoonsaccommodaties waarbij je echt het idee krijgt in een huiskamer te zijn beland. Wij overnachtten zelf in de Air accommodatie. Een tweepersoonsaccommodatie met bed, stroom, twee stoeltjes en een tafeltje om buiten aan te zitten.

Naast je eigen accommodatie biedt de Gllampcamp Deluxe nog andere faciliteiten. Zo is er een eigen sanitairgebouw en zijn er eigen douches, lang in de rij staan is er dus niet bij. Ook is er een centrale binnenplaats waar je kunt relaxen in een hangmat, een kopje koffie of een broodje kunt bestellen of even bij kunt kletsen met je vrienden aan een picknicktafel. Verder kun je ook gebruik maken van extra services zoals een ontbijt op bed. Klinkt goed toch?

Toch maakt het ons wel benieuwd wat mensen beweegt om te kiezen voor een glampingaccommodatie, wat immers voor zo'n festivalweekend behoorlijk wat extra kosten met zich meebrengt.

Een bezoekje voor Glamping.nl aan LowlandsWaarom kiezen voor glamping?

We spraken met verschillende gasten van de Gllampcamp Deluxe en vroegen hen waarom zij gekozen hadden voor een glampingvakantie op Lowlands. Veel van hen gaven het weer als een van de belangrijkste redenen. In eerdere ervaringen waren bijvoorbeeld al hun spullen natgeregend, werd het erg koud 's nachts en konden ze enkel lopend door de modder naar hun tent lopen. Op de Gllampcamp slaap je droog in een ingerichte accommodatie en loop je van a naar b via houten vlonders, waardoor je festivaloutfit in tact blijft.

Een andere reden die we vaker hoorden was een goede nachtrust. Je slaapt immers in veel glampingaccommodaties op een normaal bed in plaats van op een matje. Ook is het lawaai op de Gllampcamp Deluxe beperkt, waar dit op het gewone kampeerterrein nog wel eens anders is. Zo word je weer fris wakker om aan je volgende festivaldag te beginnen.

Ook de extra services werden genoemd als redenen. Zo vonden veel festivalgangers het een voordeel dat je een koelkast kunt huren, zodat je drankjes lekker koel blijven. Ook het eigen sanitair is volgens festivalgangers een belangrijke overweging. Al met al genoeg redenen om te kiezen voor een glampingweekend als festivalganger. En heb je als festivalganger eenmaal kennis gemaakt met de Gllampcamp Deluxe? Dan wil je niet meer terug.

Ben je benieuwd wat wij en je gasten van jouw glampingaccommodatie vinden? Nodig ons dan gerust eens uit om een van je accommodaties te testen en een leuk ervaringsverhaal te schrijven op Glamping.nl.

Andere blogartikelen