Een kijkje in de (werk)week van Emma

Emma is sinds 8 februari 2021 werkzaam als stagiaire contentmarketing bij Blogs4Travel en zal een half jaar bij ons blijven. Zelf zit ze nu in het derde jaar van haar studie Tourism Management aan Breda University of Applied Sciences. De komende weken zal ze zich bezig gaan houden met het schrijven van blogs en detailpagina's, het bijhouden van social media en het maken van nieuwe content. Benieuwd naar haar wekelijkse bezigheden? Neem een kijkje in de (werk)week van Emma!

Een kijkje in de (werk)week van Emma

"De manier waarop iedereen mij verwelkomt binnen het team maakt de stage vanaf de eerste dag al geweldig."

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Tijdens deze twintig weken durende stage ga ik mij bezighouden met het schrijven van blogs voor de verschillende labels van Blogs4Travel. Deze blogs ga ik baseren op mijn eigen ervaringen zodat ik er met veel enthousiasme over kan schrijven. Daarnaast ga ik mij ook bezighouden met het creëren van content voor op de social mediakanalen van de verschillende domeinen van Blogs4Travel. Hierin zal Demi mij begeleiden zodat ik het snel zelf onder de knie zal hebben. Het schrijven van deze blogs en het onderhouden van de social media zullen voornamelijk mijn wekelijkse taken gaan zijn.

Tijdens deze stage zal ik erg veel leren over de manieren van schrijven en het maken van deze blogs en detailpagina's. Aan het eind van deze stage verwacht ik zeker een gevorderd schrijver te zijn.

Wat maakt jouw stage zo leuk?

De manier waarop iedereen mij verwelkomt binnen het team maakt de stage vanaf de eerste dag al geweldig. Omdat iedereen thuis zit en er geen fysiek contact is op kantoor hebben ze elke dag om 11 uur een mini-bijeenkomst ingepland waarbij we even iets bespreken of waarbij er even lekker wat gedronken en gekletst kan worden. Door elke dag een moment samen te komen is het ook goed mogelijk om een band op te bouwen met mijn collega's. Ook is er elke laatste vrijdag van de maand een feestelijke afsluiting van de dag waarbij er iets leuks georganiseerd wordt door een van de collega's. Wie vindt dat nou niet leuk?

Daarnaast krijg ik de kans om tijdens deze stage mijn dagen te vullen met het uitwerken en onderzoeken van mijn passies reizen en schrijven. Ik heb het altijd erg leuk gevonden om reisblogs te lezen en juist daarom is het echt een droom die uitkomt dat ik deze blogs nu zelf mag gaan schrijven. Hierbij is er veel creatieve vrijheid om zelf de onderwerpen van mijn blogs te bedenken en uit te werken.

En buiten je stage om?

Naast mijn stage heb ik ook nog een aantal hobby's die ik uit oefen. Zo probeer ik elke dag een rondje te wandelen in de frisse lucht en ben ik regelmatig te vinden op mijn sportmatje in de tuin. Ik kan echt genieten van de frisse lucht in combinatie met het gevoel van voldoening na een zware training. Ook ben ik regelmatig te vinden in het prachtige plaatsje Elburg waar mijn vriend woont. Omdat dit niet om de hoek is, bezoek ik hem altijd voor een heel weekend waarin we vaak lekker wandelen door het bos of over de zandverstuiving.

Naast de 5 dagen die ik werk bij Blogs4Travel werk ik ook als schoonmaakster bij een gezin in Reeuwijk. Zoals je al ziet heb ik geen moment om me te vervelen het komende half jaar. Er is altijd wel iets leuks te doen en als er dan toch een vrij moment te vinden is dan ben ik vaak bij een van mijn vrienden te vinden voor een lekker drankje en een gezellige avond kletsen. 

Andere blogartikelen