Expertdag op de Breda University of Applied Sciences

Vorige week woensdag was Renske uitgenodigd voor een expertdag over contentmarketing op de Breda University of Applied Sciences (voorheen ook wel bekend als de NHTV). De studenten werken hier acht weken lang aan hun eigen website binnen de reisbranche. Verschillende leuke concepten kwamen voorbij.

"Al met al is het een erg leuk project van de BUAS en zijn we erg benieuwd naar de eindresultaten van de studenten."

Creativiteit van de studenten

Ook al waren de studenten pas net begonnen met het maken van een website er kwamen al behoorlijk wat creatieve concepten voorbij. Het viel voornamelijk op dat studenten al goed hadden nagedacht over het design wat ze wilden gebruiken voor hun website. De homepagina's waren allemaal erg clean ingericht en daardoor ook overzichtelijk. Echter wat betreft content was het nog wat lastiger voor de studenten. Soms was nog niet helemaal helder wat het doel van de website nu was en wat de studenten met de website wilden uitstralen. Per groepje kregen studenten een half uur de tijd om vragen te stellen aan Renske met betrekking tot contentmarketing. Want met welke informatie kan de website het beste gevuld worden en welke informatie toon je waar op de website? Ook zaken als de structuur en navigatie van de website en de strategie van de website werden besproken.

Waar liepen studenten tegenaan?

Aangezien de studenten pas net begonnen waren aan de website zaten ze ook nog met veel andere vraagstukken over bijvoorbeeld affiliate marketing of hun Google positie. Wat ook opviel was dat studenten zich niet bewust waren van het hergebruiken van beeldmateriaal. Veelal werd beeldmateriaal van anderen hergebruikt zonder hierbij een duidelijke bronvermelding te zetten. Allemaal belangrijke zaken om bij het maken van een website rekening mee te houden. Veel studenten waren ook erg ambiteus met hun website wat leuk was om te zien. Echter is het opzetten van een goede website met een goede google positie natuurlijk erg tijdrovend. In acht weken tijd is het dan moeilijk alle doelen van de studenten te realiseren. Maar al met al is het een erg leuk project van de BUAS en zijn we erg benieuwd naar de eindresultaten van de studenten.

Lijkt zo'n soort project jou ook wel wat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected].

Andere blogartikelen