Ikigai, Virtual Reality én borrelen op de eerste teamdag van 2019

Afgelopen dinsdag 19 februari vond onze eerste teamdag van 2019 plaats. Samen met Team4Animation en Team4Events beleefden we een topdag met het hele team. Gezien alle nieuwe stagiaires en werknemers die sinds kort zijn begonnen, was dit het perfecte moment om elkaar (beter) te leren kennen.

"Gezien alle nieuwe stagiaires en werknemers die sinds kort zijn begonnen, was dit het perfecte moment om elkaar (beter) te leren kennen."

Een leerzame ochtend

De ochtend ging van start in Woerden, waar ook ons kantoor gevestigd is. In een nieuw restaurant (met een Frans tintje) verzorgde Richard een presentatie met een leerzaam aspect. Aan de hand van verschillende opdrachten ontdekten wij onze "Ikigai". Kort gezegd ontdekten wij waar wij 's morgens ons bed voor uitkomen. Ieder bedacht voor zich waar hij of zij goed in is, wat de wereld nodig heeft, waar hij of zij voor betaald krijgt en wat hij of zij leuk vindt. Met deze vier dingen samen ging ieder op zoek naar zijn of haar Ikigai. Hierbij werkten we samen in groepjes van vier waarbij een ieder zich aan de hand van een babyfoto ook kort voorstelde. Vervolgens moesten de groepsgenoten vier of vijf unieke eigenschappen van de ander noemen. Het was een ochtend die je aan het denken zet en waar je mee verder kunt.

de eerste teamdag van 2019Een actief middagprogramma

Na een 'rustige' start in de ochtend houden wij er van om daarna een actief element toe te voegen aan de teamdag. Ook deze editie was het weer een verrassing wat we gingen doen. Maar blij verrast? Dat waren we zeker! Na de lunch vertrokken we naar de Virtual Reality Room in Utrecht. In drie zalen konden we kennis maken met VR. Het lasergamen was toch wel een van de favoriete games van de dag. Met zijn tweetjes nam je het op tegen twee anderen en voor wie ooit wel eens in de wereld van VR is gedoken: je weet hoe levensecht dit lijkt. Ook kon je racen, waarbij er natuurlijk maar één de winnaar kon zijn. In de derde ruimte kon je individuele spellen spelen of activiteiten beleven. Zo kon je een rit maken in een achtbaan of dansen.

de eerste teamdag van 2019De teamdag van 2019 afsluiten met een hapje en drankje

We sloten de dag af met een gezamenlijke borrel onder het genot van hapjes bij Beers & Barrels. Met een biertap aan lange tafels was dit het moment om met zijn allen nog even na te praten over de dag. Maar niet voordat de prijsuitreiking plaatsvond. Aan de hand van de fotolijstjes van onze werknemers werden er hele leuke prijzen verloot. Van een lunch tot aan een diner én leerzaam leesvoer. Na een aantal uurtjes borrelen sloten we deze dag af. En stiekem zijn we nog steeds een beetje aan het nagenieten.

de eerste teamdag van 2019

Andere blogartikelen