Let's Go Digital op het ROC Mondriaan

Op 9 en 10 november stonden Marte en Renske namens Blogs4Travel voor de derdejaars Toerisme & Recreatie leerlingen op het ROC Mondriaan. Met behulp van workshops, uitdagende opdrachten en een spannende contentbattle, hebben de leerlingen een kijkje gekregen in de online reiswereld. Samen met de docenten en de leerlingen hebben we ervoor gezorgd dat het project Let’s Go Digital een succes is geworden en eentje om te herhalen!

"Met behulp van workshops, uitdagende opdrachten en een spannende contentbattle, hebben de leerlingen een kijkje gekregen in de online reiswereld."

Ready to kick-off

Als we de deuren van het Haagse ROC binnenlopen worden we ontvangen door de organisator en eveneens docent Bobby Rond. Het valt ons gelijk op dat het toerismethema in het hele gebouw is doorgetrokken als we Gate H binnenlopen, ofwel de docentenkamer. We maken ons klaar voor de kick-off van het project die we starten met een dag over ons domein Glamping.nl.

Een presentatie over Blogs4Travel en Glamping maakt de leerlingen wakker om met frisse moed te beginnen aan de eerste opdracht: een doelgroepanalyse van Glamping.nl!

De dag sluiten we af met de hilarische toneelstukjes van leerlingen over hun uitgewerkte Glamping personages. En hoewel we niet op de Kleinkunstacademie waren, leverden de acteerkunsten van de Toerisme & Recreatie leerlingen mooie resultaten op! En kan iedereen met een goed gevoel naar huis, om zich klaar te maken voor de tweede dag. 

Let's Go Digital op het ROC MondriaanLet’s battle!

Dag 2 staat volledig in het teken van creatieve content. Het is een inhoudelijk intensievere dag dan de dag hiervoor. Dus dit zal meer energie vergen van iedereen. De leerlingen krijgen een workshop creatief schrijven van Renske waarna ze zelf aan de slag gaan met het schrijven van een campingdetailpagina voor ons domein Kids-Campings.com.

Naarmate de leerlingen meer op gang komen, merken we dat het schrijven van een creatieve tekst de leerlingen goed afgaat! Iedereen druk aan het schrijven en hier en daar spieken we al even mee met de leuke tekstjes. En hebben we er alle vertrouwen in dat dit een succes gaat worden!

Na het schrijven van hun eigen campingdetailpagina gaan de leerlingen deze in WordPress zetten, onze achterkant van de website. Zodat ze kunnen zien hoe hun pagina eruit zou komen te zien als deze daadwerkelijk online zou staan.

Het is een uitdagende opdracht, waardoor we veel te hulp moeten schieten. Maar met deze nodige hulp is vrijwel iedereen erin geslaagd om een ontzettend mooie en goede pagina te creëren!

Let's Go Digital op het ROC MondriaanAnd the winner is…

Op de bekendmaking van de winnaar van de contentbattle moet iedereen helaas nog eventjes wachten. Wij kijken ernaar uit om alle teksten te lezen en de winnaar bekend te maken! De winnaar ontvangt leuke prijzen, zoals een cadeaubon en een boek over online contentmarketing. Maar dit is niet het enige! Er staat namelijk ook nog een dagje meelopen bij Blogs4Travel op de prijzenlijst. En wie weet zit er nog wel een verborgen blogtalent tussen, die vaker voor ons kan schrijven! 

We kunnen niet wachten de winnaar bekend te maken en de prijzen uit te reiken. En na dit succes op het ROC Mondriaan hopen we dat we als Blogs4Travel nog meer contentbattles mogen organiseren!Andere blogartikelen