LinkedIn Workshop op de Hogeschool Utrecht

Afgelopen woensdag gaf ik (Renske) een LinkedIn workshop op de Hogeschool Utrecht aan studenten van de opleiding communicatie. De workshop werd georganiseerd in samenwerking met Studievereniging Vox. Een nuttige middag waarin de studenten zelf aan de slag konden gaan met hun LinkedIn profiel.

"LinkedIn is een zakelijk platform waarop je jezelf en het bedrijf waarvoor je werkt kunt profileren."

Waarom een LinkedIn workshop?

LinkedIn is een zakelijk platform waarop je jezelf en het bedrijf waarvoor je werkt kunt profileren. Wij krijgen bijvoorbeeld regelmatig leuke, nieuwe relaties via LinkedIn en soms ook leuke samenwerkingen. Maar ook bij het vinden van een baan mag een geoptimaliseerd LinkedIn profiel niet ontbreken. En wie weet googelt jouw volgende werkgever je naam wel even. Dan wil je toch liever met je LinkedIn profiel naar boven komen dan met een borrelfoto op Facebook. Maar daarvoor heb je natuurlijk wel eerst een deskundig LinkedIn profiel nodig.

Maar wat is dan belangrijk voor je Linkedin-profiel?

Tijdens de workshop ging ik dieper in op de verschillende onderdelen van een LinkedIn profiel. Zo vertelde ik welke onderdelen relevant zijn om op orde te hebben als je wilt dat je profiel vindbaar is in LinkedIn. Maar liet ik ook zien wat je beter niet kunt doen op LinkedIn en waarom. Zo liet ik bijvoorbeeld zien welke foto's je beter niet kunt neerzetten op LinkedIn. Het hebben van een professionele foto is namelijk van groot belang. De studenten konden dan ook gedurende de middag een foto laten maken voor hun LinkedIn profiel. Maar ook andere zaken als een goede en onderscheidende samenvatting en een custom url dragen bij aan een professioneel LinkedIn profiel.

Zelf aan de slag

Na een presentatie van ongeveer drie kwartier mochten de studenten zelf aan de slag met hun LinkedIn profiel. Het verschilde heel erg in hoe verre studenten al een LinkedIn profiel hadden. Sommige moesten nog eentje aanmaken, waar andere al een tijdje over een LinkedIn profiel beschikten. Er kwamen veel vragen vanuit de studenten zoals wat is nu een goede statusupdate op LinkedIn en wat kun je in je samenvatting zetten? Dit hangt natuurlijk volledig af van het doel waarvoor je LinkedIn gebruikt en kan voor iedereen anders zijn. Het belangrijkste blijft om een professioneel profiel te hebben dat bijdraagt aan jouw eigen persoonlijke doelen op het zakelijk vlak.

Wil jij ook meer weten over het inzetten en gebruiken van LinkedIn voor zakelijke doeleinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected].

Andere blogartikelen