Mijn afstudeeravontuur bij Blogs4Travel

Daar zit ik dan. Met veel trots en enthousiasme ben ik zojuist achter mijn laptop gekropen om mijn afstudeeravontuur bij Blogs4Travel voor jullie op (digitaal) papier te zetten. Want wát is dit een bijzonder project geweest het afgelopen half jaar, dat om precies te zijn is gestart op 7 februari 2021. Voorzichtig peilde ik destijds bij Renske of er voor mij ruimte was om nogmaals stage te lopen bij Blogs4Travel, ditmaal een afstudeerstage. Nu, ruim een half jaar later, kijk ik met een positief gevoel terug op alles wat is gebeurd de afgelopen tijd. Het is dan ook geen verrassing dat ik jullie maar al te graag vertel over hoe mijn onderzoek naar e-mailmarketing en afstudeertijd er bij Blogs4Travel heeft uitgezien. Lees je mee?

"Van het schrijven van blogs tot aan helpen bij het begeleiden van (de altijd gezellige!) stagiairs: je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het uitgevoerd!"

Niet één, maar twee stages bij Blogs4Travel

Toen ik van mijn opleiding Management Toerisme aan de Breda University of Applied Sciences te horen kreeg dat ik nogmaals stage mocht lopen bij Blogs4Travel sprong ik een gat in de lucht. Ik was natuurlijk al bekend met het bedrijf, aangezien ik voor mijn meewerkstage in jaar drie ook al een mooie plek had bemachtigd bij Blogs4Travel. Ook aan die stage kwam een einde, maar dat betekende niet dat mijn werkzaamheden bij Blogs4Travel stopten. In de periode tussen mijn meewerkstage en afstudeerstage heb ik namelijk mogen proeven hoe het is om als freelancer te werken. Zo bleef ik aangehaakt bij het bedrijf en kon ik tegelijkertijd mijn passie in de praktijk brengen: schrijven!

Mijn afstudeeravontuur bij Blogs4TravelFoto via Unsplash van Daniel Fazio

De hoogtepunten bij Blogs4Travel

Ja, ook nu weer was daar de ellendige pandemie. Maar hoewel iedereen nog steeds ijverig thuis achter zijn laptop moest werken, heb ik mijn afstudeertijd bij het bedrijf als fantastisch ervaren. Hetgeen dat me altijd zal bijblijven zijn de gezellige borrels op vrijdagmiddag en de teamdagen. Want ook al waren die online, de gezelligheid was er niet minder om! Regelmatig trok ik de inhoud van mijn kast ondersteboven om geheel in thema te verschijnen op de borrels en teamdagen, om uren later met kramp in mijn kaken de Google Meet te verlaten. Momenten om te koesteren!

Mijn afstudeeravontuur bij Blogs4TravelFoto van Mohammed_Hassan via Pixabay

Mijn taken en het onderzoek naar e-mailmarketing

Alle borrels en teamdagen waren natuurlijk hartstikke gezellig, maar er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Van het schrijven van blogs tot aan helpen bij het begeleiden van (de altijd gezellige!) stagiairs: je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het uitgevoerd! Naast mijn werkzaamheden bij Blogs4Travel stond er natuurlijk nog een extra taak op mij te wachten: het schrijven van mijn afstudeerscriptie! Ruim 2,5 dag in de week zette ik mij maximaal in om uit te vogelen hoe personalisatie kon worden toegepast binnen de e-mailmarketing van Kids-campings.com. Ik dook in analyseprogramma's, zette een survey op en onderzocht waar de doelgroep van Kids-campings.com geïnteresseerd in was. Was dat altijd makkelijk? Zeker niet, maar dankzij de goede begeleiding vanuit het bedrijf en vanuit school sloeg ik me door deze intensieve periode heen.

Mijn afstudeeravontuur bij Blogs4TravelFoto van Pixabay via ProdeepAhmeed

Daar sta ik dan. Ruim 1,5 jaar verder en een diploma verder is het dan zover. Tijd om te proeven van het échte werkleven. Inmiddels mag ik mezelf een echte Blogs4Travel veteraan noemen, want na twee stages en een half jaar freelancen heb ik nogmaals een contract getekend bij dit bedrijf. Met inmiddels een flinke dosis ervaring én kennis op het gebied van toerisme en marketing sta ik te popelen om alles wat ik heb geleerd in de praktijk te brengen. To be continued...

Mijn afstudeeravontuur bij Blogs4TravelFoto via Pixabay van StockSnap

Heb je vragen over mijn afstudeeravontuur bij Blogs4Travel? Dan mag je me altijd een mailtje sturen op [email protected]

Andere blogartikelen