Op pad in Woerden met het team: Koeiemart!

Afgelopen woensdag was het in Woerden weer tijd voor de jaarlijkse Koeiemart. Aangezien ons kantoorpand vorig jaar rondom deze tijd helemaal uitgestorven was, wilden wij dit jaar wel eens weten wat die Koeiemart in Woerden precies inhoudt. En waarom daar toch zoveel mensen naartoe gaan. Samen met de teams van Team4Events en Team4Animation gingen we op ontdekkingstocht.

"Aangezien ons kantoorpand vorig jaar rondom deze tijd helemaal uitgestorven was, wilden wij dit jaar wel eens weten wat die Koeiemart in Woerden precies inhoudt."

De nacht van Woerden & Koeiemart 2018

Maar eerst even wat achtergrondinformatie over dit evenement, want ook voorafgaand aan de Koeiemart is het al feest in Woerden. Met de nacht van Woerden wordt het startschot gegeven van dit meerdaagse evenement. Tijdens de nacht van Woerden werd dit jaar voor de 18e keer een internationale veldrit georganiseerd, maar ook kun je losgaan in de verschillende cafés.

En dan is het de volgende ochtend tijd voor de Koeiemart. Dit evenement vindt al meer dan 600 jaar plaats in het stadshart van Woerden. Denk aan een koeienshow, een grote markt, maar ook aan bijvoorbeeld een kermis met attracties. Kortom één groot feest in de Woerdense binnenstad. En dit jaar waren wij erbij!

Gezellig druk en sfeervol

Vol verwachting liepen wij woensdagochtend vanaf ons kantoor naar het centrum van Woerden. Een tocht die toch nog best uitdagend was (een half uur lopen was het zeker wel). Meteen weer wat beweging gehad! Zodra we in het centrum van Woerden aankwamen, heerste er direct een gezellige sfeer en wat was het druk! Mensen komen van heinde en ver naar dit evenement, dat was duidelijk. We liepen over de braderie waar een groot aantal lokale ondernemers hun producten presenteerde. De markt deed ons een beetje denken aan de vrijmarkt op Koningsdag.

Uiteraard kwamen we voor het hoogtepunt: de koeienshow. Op het midden van het plein stond een grote tent waarin de koeien gepresenteerd werden. Een tent vol trotse boeren die hun koe maar wat graag lieten aaien en knuffelen door de bezoekers. Een bijzonder aangezicht. Na een rondje door de tent, vervolgden wij ons naar de marktkraampjes voor een lekkere lunch. Van erwtensoep tot aan verse vis: je kon hier van alles krijgen. Na de lunch keerden we weer terug naar ons kantoor. Weer een ervaring rijker!

Andere blogartikelen