Workshop bloggen op InHolland Rotterdam

Bloggen, we weten allemaal wel wat dat is! Maar, hoe schrijf je nou een goede blog? Richard gaf vorige week donderdag een workshop op Hogeschool InHolland Rotterdam over het belang van het schrijven van een goede blog. Hierna gingen de studenten gelijk aan de slag en schreven allemaal een eigen blog.

"Tegenwoordig is contentmarketing ongelofelijk belangrijk geworden."

Het belang van bloggen

Richard begon de workshop met een korte introductie over Blogs4Travel en hij vertelde iets over zichzelf. Hij nam de studenten mee in zijn levensreis en vertelde welke ondernemingsfilosofie hij heeft. In zijn verhaal werd duidelijk hoe Blogs4Travel is gegroeid en daarmee wat het belang is van bloggen, contentmarketing, social media en community management.

Tegenwoordig is contentmarketing ongelofelijk belangrijk geworden. Elke website wil namelijk het hoogst mogelijk in de zoekresultaten van Google staan, zodat er zoveel mogelijk mensen naar de website komen. Dit begint allemaal met het schrijven van een goede blog. Richard gaf hierbij al gelijk zijn eerste tip; hou altijd alle ontwikkelingen online goed in de gaten, maar dan ook echt altijd!

Een goede blog

Na de introductie over wat Blogs4Travel allemaal doet, beantwoordde Richard de grote vraag ‘Hoe schrijf je een goede blog?’. Eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten dat een blog er niet voor niks is, ze moeten inspirerend zijn! Hierdoor moet je je als reisblogger goed voorbereiden. Bedenk voordat je op reis gaat waar je naartoe gaat en waar je over wilt schrijven. Maak tijdens de reis veel foto’s en plaats deze bijvoorbeeld al op social media om je lezers nieuwsgierig te maken en natuurlijk om te inspireren.

Na je reis ben je weer in Nederland, maar wat dan? Tip: begin gewoon met schrijven! Bedenk een leuke titel, schrijf korte zinnen en zorg voor een duidelijke opmaak. Op deze manier kom je er vanzelf wel! De laatste tip die Richard gaf was ‘Call to action, bedenk wat je met je blog wilt bereiken’. Als je weet wat je wilt bereiken, dan bereik je dit ook.

Als laatste sloot Richard de workshop af met hoe je social media gebruikt om je blog/website te promoten, met een aantal do’s and don’ts. Het was een erg leuke en geslaagde workshop.

Alle studenten verplaatsten zich in de rol van een reisblogger en hebben een blog van 300 woorden geschreven. De 2 beste blogs komen online op Blogs4Travel. Ben je benieuwd welke 2 blogs hebben gewonnen? Hou dan Blogs4Travel goed in de gaten!

Andere blogartikelen